Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Οικοσελίδα Τα Νέα μας Τελευταίες Ειδήσεις
Τα Νέα μας

Διαβάστε ειδήσεις από τα διάφορα τμήματα μας και από τις περιοχές μας.Σε οικολογικό ξενοδοχείο οι μεγάλοι Ακρίτες
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 09:59    PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 09:59

Σε οικολογικό ξενοδοχείο αποφάσισαν να οργανώσουν το φετινό διήμερο τους οι Ακρίτες οι άνω των 18 ετών. Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου στις 28 Νοεμβρίου, ταξίδεψαν προς την παραλία στην περιοχή του χωριού Περβόλια στην επαρχία Λάρνακας.

Το μικρό ξενοδοχείο στο οποίο διανυχτέρευσε η ομάδα των μεγάλων Ακριτών, είχε όντως αρκετά οικολογικά στοιχεία. Ακολουθώντας ευρωπαϊκούς κανονισμούς πρέπει, για παράδειγμα, να παράγει το 50% της ενέργειας που χρειάζεται. Χρησιμοποιεί έτσι, φωτοβολταϊκά και τον ήλιο για να το πετύχει. Όμως το έμπειρο μάτι των Ακριτών μας εντόπισε αρκετά πράγματα που χρειάζονται βελτίωση. Κατά τα’ άλλα η διαμονή ήταν πολύ καλή και οι εντυπώσεις όλων θετικές.

Περισσότερα...
 
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΗΤΟΥ ΤΕΡΡΑ
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 11:57    PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 11:57

Νωρίς το Σάββατο 21 Νοεμβρίου ένα λεωφορείο αναχώρησε από την περιοχή Λήδρα Πάλας για το μακρινό χωριό Κρήτου Τέρρα στην επαρχία Πάφου. Σ’ αυτό βρίσκονταν, εικοσιπέντε νέοι ηλικίας 15-20 με στόχο να έχουν ένα περιβαλλοντικό διήμερο. Φτάνοντας στο Κρήτου Τέρρα μετά από δύο περίπου ώρες, κατευθύνθηκαν αμέσως προς το Κέντρο Περιβαλλοντικών Μελετών όπου και ξεκίνησε το πρόγραμμα τους. Οι εκεί επιστήμονες τους παρουσίασαν διάφορα θέματα σχετικά με το περιβάλλον της Κύπρου. Μέχρι το γεύμα πήραν μια γεύση για το πώς εξετάζεται η περιβαλλοντική συμπεριφορά όλων των χωρών του κόσμου. Αλλά και προβληματίστηκαν πως μπορούμε να έχουμε την προστασία του περιβάλλοντος χωρίς να συγκρούεται με την ανάπτυξη. Πήραν μάλιστα σαν παράδειγμα το χωριό Κρήτου Τέρρα.

Περισσότερα...
 
ΕΝΩΜΕΝΑ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 09:41    PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 09:41

Μεγάλη δικοινοτική εκδήλωση είχαμε το πρωινό της Κυριακής 1η Νοεμβρίου στην παλιά Λευκωσία. Επρόκειτο για μια εκδήλωση για νέους και παιδιά, ανκαι είδαμε να συμμετέχουν και πολλοί γονείς. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να φέρει σε επαφή νέους και παιδιά από τις δύο κοινότητες σε μια κοινή συνάντηση που να τους φέρει αντιμέτωπους με την ιστορία της πόλης και κατά συνέπεια της χώρας μας.

Η πόλη μας, η Λευκωσία, υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η αρχαία πόλη βρίσκεται θαμμένη κάτω από τη σημερινή πόλη και λίγο έχει εξερευνηθεί. H Λευκωσία άκμασε μετά το 1191 όταν έφτασαν στην Κύπρο οι Λουζινιανοί. Τότε από χωριό που ήταν έγινε πόλη πλουσίων και ευγενών.

Περισσότερα...
 
‘‘ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ’’ Επιτυχημένη η βραδιά ενημέρωσης!
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 09:36    PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 09:36

Το βράδυ της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου το Σώμα Ακριτών διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση. Ένα σεμινάριο με θέμα την Ιστορία της Κύπρου και με τίτλο «Ιστορία εν δράσει». Παρόμοιες εκδηλώσεις έγιναν βέβαια και στο παρελθόν. Η παρουσία πολλών νέων όμως, ήταν αυτό που έκανε την εκδήλωση διαφορετική. Το σεμινάριο έγινε στο Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Λευκωσίας στην παλιά Λευκωσία και το παρακολούθησαν πέραν των 120 ατόμων, τόσο νέοι όσο και μεγαλύτεροι.

Περισσότερα...
 
Βραδιά για την Ιστορία με σημαντικούς ομιλητές!
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 16:06    PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 16:06

Στις 30 Οκτωβρίου το Σώμα Ακριτών σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας, οργανώνει βραδιά ενημέρωσης με τίτλο “Ιστορία εν δράσει”.

Η βραδιά θα αρχίσει στις 19.00 στο Πολυδύναμο Κέντρο Δήμου Λευκωσίας (παλιό γηροκομείο) με προσκεκλημένους σημαντικούς ομιλητές που θα μας εισάξουν στο θέμα. Ο Δρ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ θα αρχίσει με την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960. Ο Δρ Νίκος Περιστιάνης θα μας μεταφέρει στις ταραχές του 1963-64. Ο Δρ Νίκος Τριμικλινιώτης θα μας εξηγήσει για τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις αλλαγές στο σύνταγμα μετά το 1963. Τέλος ο Τζουβέν Ουλουνταγκ θα μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του στην αλλαγή των σχολικών βιβλίων ιστορίας στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Tελευταίες Ειδήσεις

Orienteering 2019 στο πάρκο Αθαλάσσας

Είναι ετήσιος θεσμός πλέον ο αγώνας προσανατολισμού στο Σώμα Ακριτών. Έτσι λοιπόν το Σάββατο 18 Μαίου 2019 οι Ακρίτες μας συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Αθαλάσσας για το μεγάλο αγώνα. Ήταν το...

Περισσότερα...

Δράση και ζωντάνια στο διαγωνισμό της Βάβλας

Στο γραφικό χωριουδάκι Βάβλα έγινε φέτος ο διαγωνισμός των ομάδων μας. Ο διήμερος διαγωνισμός έγινε στις 13 και 14 Απριλίου και έλαβαν μέρος 10 ομάδες Πρωτοπόρων/Εξερευνητών. Ο διαγωνισμός είναι ο...

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις

Ανακοινώνεται η καλοκαιρινή κατασκήνωση

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ 4 - 7 Ιουλίου 2019 Έφτασε η ώρα για το φινάλε της χρονιάς! Με κέφι και διασκέδαση, βραβεύσεις και άλλα πολλά, θα ολοκληρώσουμε τη χρονιά με κατασκήνωση....

Περισσότερα...

Η δράση μας τον Μάρτιο

To Σώμα Ακριτών ενημερώνει για τη δράση μας τον Μάρτιο:   9 Μαρτίου - Οι ετήσιοι αγώνες στίβου με τα 4 αγωνίσματα όπως πάντοτε (δρόμος ταχύτητας, δρόμος αντοχής, ρίξιμο μπάλας...

Περισσότερα...