Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Οικοσελίδα Τα Νέα μας
Τα Νέα μας

Διαβάστε ειδήσεις από τα διάφορα τμήματα μας και από τις περιοχές μας.Σε οικολογικό ξενοδοχείο οι μεγάλοι Ακρίτες
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 09:59    PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 09:59

Σε οικολογικό ξενοδοχείο αποφάσισαν να οργανώσουν το φετινό διήμερο τους οι Ακρίτες οι άνω των 18 ετών. Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου στις 28 Νοεμβρίου, ταξίδεψαν προς την παραλία στην περιοχή του χωριού Περβόλια στην επαρχία Λάρνακας.

Το μικρό ξενοδοχείο στο οποίο διανυχτέρευσε η ομάδα των μεγάλων Ακριτών, είχε όντως αρκετά οικολογικά στοιχεία. Ακολουθώντας ευρωπαϊκούς κανονισμούς πρέπει, για παράδειγμα, να παράγει το 50% της ενέργειας που χρειάζεται. Χρησιμοποιεί έτσι, φωτοβολταϊκά και τον ήλιο για να το πετύχει. Όμως το έμπειρο μάτι των Ακριτών μας εντόπισε αρκετά πράγματα που χρειάζονται βελτίωση. Κατά τα’ άλλα η διαμονή ήταν πολύ καλή και οι εντυπώσεις όλων θετικές.

Περισσότερα...
 
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΗΤΟΥ ΤΕΡΡΑ
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 11:57    PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 11:57

Νωρίς το Σάββατο 21 Νοεμβρίου ένα λεωφορείο αναχώρησε από την περιοχή Λήδρα Πάλας για το μακρινό χωριό Κρήτου Τέρρα στην επαρχία Πάφου. Σ’ αυτό βρίσκονταν, εικοσιπέντε νέοι ηλικίας 15-20 με στόχο να έχουν ένα περιβαλλοντικό διήμερο. Φτάνοντας στο Κρήτου Τέρρα μετά από δύο περίπου ώρες, κατευθύνθηκαν αμέσως προς το Κέντρο Περιβαλλοντικών Μελετών όπου και ξεκίνησε το πρόγραμμα τους. Οι εκεί επιστήμονες τους παρουσίασαν διάφορα θέματα σχετικά με το περιβάλλον της Κύπρου. Μέχρι το γεύμα πήραν μια γεύση για το πώς εξετάζεται η περιβαλλοντική συμπεριφορά όλων των χωρών του κόσμου. Αλλά και προβληματίστηκαν πως μπορούμε να έχουμε την προστασία του περιβάλλοντος χωρίς να συγκρούεται με την ανάπτυξη. Πήραν μάλιστα σαν παράδειγμα το χωριό Κρήτου Τέρρα.

Περισσότερα...
 
ΕΝΩΜΕΝΑ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 09:41    PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 09:41

Μεγάλη δικοινοτική εκδήλωση είχαμε το πρωινό της Κυριακής 1η Νοεμβρίου στην παλιά Λευκωσία. Επρόκειτο για μια εκδήλωση για νέους και παιδιά, ανκαι είδαμε να συμμετέχουν και πολλοί γονείς. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να φέρει σε επαφή νέους και παιδιά από τις δύο κοινότητες σε μια κοινή συνάντηση που να τους φέρει αντιμέτωπους με την ιστορία της πόλης και κατά συνέπεια της χώρας μας.

Η πόλη μας, η Λευκωσία, υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η αρχαία πόλη βρίσκεται θαμμένη κάτω από τη σημερινή πόλη και λίγο έχει εξερευνηθεί. H Λευκωσία άκμασε μετά το 1191 όταν έφτασαν στην Κύπρο οι Λουζινιανοί. Τότε από χωριό που ήταν έγινε πόλη πλουσίων και ευγενών.

Περισσότερα...
 
‘‘ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ’’ Επιτυχημένη η βραδιά ενημέρωσης!
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 09:36    PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 09:36

Το βράδυ της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου το Σώμα Ακριτών διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση. Ένα σεμινάριο με θέμα την Ιστορία της Κύπρου και με τίτλο «Ιστορία εν δράσει». Παρόμοιες εκδηλώσεις έγιναν βέβαια και στο παρελθόν. Η παρουσία πολλών νέων όμως, ήταν αυτό που έκανε την εκδήλωση διαφορετική. Το σεμινάριο έγινε στο Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Λευκωσίας στην παλιά Λευκωσία και το παρακολούθησαν πέραν των 120 ατόμων, τόσο νέοι όσο και μεγαλύτεροι.

Περισσότερα...
 
Βραδιά για την Ιστορία με σημαντικούς ομιλητές!
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 16:06    PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 16:06

Στις 30 Οκτωβρίου το Σώμα Ακριτών σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας, οργανώνει βραδιά ενημέρωσης με τίτλο “Ιστορία εν δράσει”.

Η βραδιά θα αρχίσει στις 19.00 στο Πολυδύναμο Κέντρο Δήμου Λευκωσίας (παλιό γηροκομείο) με προσκεκλημένους σημαντικούς ομιλητές που θα μας εισάξουν στο θέμα. Ο Δρ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ θα αρχίσει με την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960. Ο Δρ Νίκος Περιστιάνης θα μας μεταφέρει στις ταραχές του 1963-64. Ο Δρ Νίκος Τριμικλινιώτης θα μας εξηγήσει για τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις αλλαγές στο σύνταγμα μετά το 1963. Τέλος ο Τζουβέν Ουλουνταγκ θα μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του στην αλλαγή των σχολικών βιβλίων ιστορίας στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Tελευταίες Ειδήσεις

Μεγάλο παιγνίδι στο Λεβέντειο Μουσείο

Στο Λεβέντειο Μουσείο βρέθηκαν οι μικροί μας Ακρίτες στις 30 Μαρτίου 2019. Σκοπός να μάθουν πολλα και διάφορα για την ιστορία της Λευκωσίας. Όμως δεν πρόκειτο για ένα απλό μάθημα...

Περισσότερα...

Εθελοντές και πάλι...

Το Κυριακάτικο πρωινό τους πρόσφεραν οι Νέοι Ακρίτες στις 24 Νοεμβρίου 2019. Χωρισμένοι σε τέσσερεις ομάδες επισκέφτηκαν διάφορα σπίτια όπου πρόσφεραν εργασία με πληρωμή. Έπλυναν αυτοκίνητα, μάζεψαν ελιές, ξεχόρτισαν, σκούπισαν...

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις

Φυτεύουμε 100 δέντρα!

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου αντί άλλου προγράμματος, περνούμε στην πράξη! 100 δεντράκια θα μας περιμένουν για να φυτευτούν σε χρόνο ρεκόρ. 100 δεντράκια για να πρασινίσει ο τόπος μας και...

Περισσότερα...

Το Σώμα Ακριτών ανακοινώνει... πλούσια δράση!

Με τα ποδήλατα στη λίμνη Αθαλάσσας Για έφηβους από 13 ετών και άνω… Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, στις 9.00πμ Σημείο συνάντησης το Δ’ Δημοτικό στο Πλατύ. Από εκεί θα ποδηλατήσουμε...

Περισσότερα...