Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Οικοσελίδα Τα Νέα μας
Τα Νέα μας

Διαβάστε ειδήσεις από τα διάφορα τμήματα μας και από τις περιοχές μας.Αντεπίθεση τώρα!
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 15:18    PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 15:18

Και να το νέο Σώμα Ακριτών!

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες των καιρών το Σώμα Ακριτών αναδιοργανώνεται με την ίδρυση τεσσάρων αυτόνομων ομίλων:

1. Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Νέων «Ορειβάτες» για νέους 12-17 ετών

2. Ο Παιδικός Φυσιολατρικός Όμιλος «Εξερευνητές» για παιδιά 6-11 ετών

3. Ο Όμιλος Νέων «Ερευνητές» για νέους 12 ως 35 ετών

4. Ο Αθλητικός Όμιλος για όλες τις ηλικίες μέχρι 35 ετών

Ενημερωτικά έντυπα με λεπτομέρειες αλλά και το φετινό πρόγραμμα, για όλους τους Ομίλους μας, αποστέλλονται στα email όλων των μελών. Είναι όμως και στη διάθεση όποιων ενδιαφέρονται. Επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Στην πρώτη μας συνάντηση στις 26 Σεπτεμβρίου,

 Τα παιδιά που θα ενταχθούν στους «Εξερευνητές» (παιδιά δημοτικού) θα πρέπει να μαζευτούν στο πάρκο Αγίου Δημητρίου (στον κυκλικό κόμβο Μπάτα) στο Καιμακλί.

 Τα παιδιά που θα ενταχθούν στους «Ορειβάτες» (γυμνάσιο και λύκειο) θα πρέπει να μαζευτούν στο γήπεδο του Γ’ Δημοτικού Καϊμακλίου (είσοδος στην οδό Αγίου Δημητρίου).

Οι άλλοι δύο όμιλοι ξεκινούν τον Οκτώβριο και θα ανακοινώσουν σύντομα την ημερομηνία έναρξης.

 

 
26 Σεπτεμβρίου: Η νέα χρονιά ξεκινά με πολλές αλλαγές!
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 09:14    PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 09:14

Ένα σωρό εμπόδια και προβλήματα... Κι όμως το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου η νέα χρονιά θα ξεκινήσει!

Θα ξεκινήσει όμως με πολλές αλλαγές, που κρίθηκαν αναγκαίες για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα διάφορα προβλήματα. Προβλήματα που θα μπορουσαν να λυγίσουν το Σώμα Ακριτών όπως και όλες σχεδόν τις εθελοντικές οργανώσεις, παρόμοιες με τη δική μας. Παρ'όλα αυτά η απόφαση είναι να μην τα παρατήσουμε και να τα δώσουμε όλα για την αλλαγή, την ανανέωση, την ποιότητα!

Το Σώμα Ακριτών συνεχίζει με αλλαγές σε όλα τα τμήματα του, με ριζική αναδιοργάνωση, αλλά και με προσαρμογή στα νέα δεδομένα που δημιούργησε ο Κορωνοιός αλλά και η κλιματική αλλαγή - την οποία κάνενας δεν συζητεί... - αφού είχαμε 40 βαθμούς απο τον Μάιο και ένα ατέλειωτο καλοκαίρι όπου η ζέστη ήταν αφόρητη.

Οι εξελίξεις πλέον τρέχουν στο Σώμα Ακριτών και τα μέλη μας ενημερώνονται αυτές τις μέρες, ενώ θα ανακοινωθούν σταδιακά όλες οι αλλαγές. Η πιο σημαντική ανακοίνωση βέβαια είναι αυτή: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, σε χώρους που θα ανακοινώθούν έτσι που να τηρούνται τα πρωτόκολλα, οι Ακρίτες επιστρέφουν στη δράση για τη χρονιά 2020-21!

 
Το φινάλε της φετινής δύσκολης χρονιάς
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 18:13    PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 18:13

Για να ολοκληρώσουμε τη φετινή κουτσουρεμένη χρονιά και σε συνέχεια των όσων ακούσαμε απο τα μέλη μας, να τι σκεφτήκαμε:

Παρασκευή 26 Ιουνίου 6.00 - 7.30μμ : Οριεντίαρινγκ για Εξερευνητές και Νέους Ακρίτες, Ανιχνευτικό παιγνίδι για Πρωτοπόρους, στο Πάρκο Ακαδημίας. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν.

Τετάρτη 8 Ιουλίου, 6.00 - 7.30μμ : Τουρνουά σόφτμπολ για όλους. Ο χώρος θα ανακοινωθεί.

Τρίτη 14 Ιουλίου 6.00 - 8.00μμ : Βραδινή συνάντηση στη λέσχη μας στο Καϊμακλί για Πρωτοπόρους, ποικίλο Ακριτικό πρόγραμμα με διάφορα θέματα, ψήσιμο και δείπνο.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 6.00μμ-8.00μμ : Βραδινή συνάντηση στη λέσχη μας στο Καϊμακλί για Εξερευνητές και Νέους, ποικίλο Ακριτικό πρόγραμμα όπως πιο πάνω.

Ανακοινώσεις με λεπτομέρειες θα αποστέλλονται στα email όλων των μελών.

 

 
Επιτέλους...
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 14:19    PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 14:19

Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και χαράς ένας μεγάλος αριθμός Ακριτών επέτρεψε στη δράση!

Την Παρασκευή και το Σάββατο 30 Μαίου μικρές ομάδες Ακριτών (κάτω των δέκα ατόμων όπως προνοεί το διάταγμα) βρέθηκαν στο δάσος Αθαλάσσας. Με εκκίνηση απο διαφορετικά σημεία στο δάσος ανέβηκαν στην κορυφή ακολουθώντας τα μονοπάτια της φύσης και χρησιμοποιώντας τις πυξίδες τους. Στην κορυφή και σε κάποια απόσταση - δυστυχώς... - οι ομάδες συνατήθηκαν και το πανηγύρισαν! Τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο όπου κλήθηκαν διαφορετικά άτομα να παρουσιαστούν, η χαρά όλων ήταν μεγάλη. Όμορφη ατμόσφαιρα, δροσερός καιρός και μπόλικο οξυγόνο.

Επιτέλους... Μετά απο σχεδόν τρεις μήνες το Σώμα Ακριτών επέστρεψε στη δράση και έστω και με περιορισμούς επέτρεψε στην αγαπημένη μας φύση!

 
Διαδικτυακές συναντήσεις και... επιστροφή;
Τρίτη, 19 Μαϊου 2020 12:20    PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 19 Μαϊου 2020 12:20

Kάτι περισσότερο από δύο μήνες τώρα, είμαστε χωρίς δράση, χωρίς συναντήσεις και αυτό προβληματίζει πολύ όλους εμάς εδώ στο Σώμα Ακριτών. Η πανδημία και τα όσα ακολούησαν ήταν κάτι πρωτοφανές και ταρακούνησε την οργάνωση μας. Ετσι αποφασίστηκε να κληθούν όλα τα μέλη σε τρεις διαδικτυακές συναντήσεις:

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, ώρα 7.00 μμ - Ακρίτες του Πλατύ

Τρίτη 19 Μαΐου 2020, ώρα 7.00 μμ - Τμήμα Νέων Ακριτών

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, ώρα 7.00 μμ - Ακρίτες του Καϊμακλίου

Διαδικτυακή συνάντηση στο Zoom. Όλες οι λεπτομέρειες θα σταλούν στα email των Ακριτών.

 

Έστω και από μακριά θα δούμε τι κάνουμε, πόσο πεθυμήσαμε τις συναντήσεις και τις δραστηριότητες μας στο Σώμα Ακριτών.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μας ενθουσιάζει αυτός ο τρόπος επικοινωνίας και δεν μας ικανοποιεί να βλέπόματσε μόνο μέσα από μια οθόνη. Εμείς είμαστε οι Ακρίτες που χαιρόμαστε την παρέα μας και που θέλουμε να είμαστε έξω όλοι μαζί και ειδικά στην αγαπημένη μας φύση. Κάτι που μας λείπει πάρα πολύ αυτές τις μέρες. Ετσι δεν σκοπεύουμε να αρχίσουμε τις διαδικτυακές συναντήσεις, απλά θέλουμε να ακάνουμε μια αρχή ενώ ταυτόχρονα οι αρχηγοί μας ψάχνουμε τον τρόπο για να ξαναβγούμε έξω για Ακριτική δράση.

 

 

 

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Tελευταίες Ειδήσεις

Αντεπίθεση τώρα!

Και να το νέο Σώμα Ακριτών! Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες των καιρών το Σώμα Ακριτών αναδιοργανώνεται με την ίδρυση τεσσάρων αυτόνομων ομίλων: 1. Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Νέων...

Περισσότερα...

26 Σεπτεμβρίου: Η νέα χρονιά ξεκινά με πολλές αλλαγές!

Ένα σωρό εμπόδια και προβλήματα... Κι όμως το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου η νέα χρονιά θα ξεκινήσει! Θα ξεκινήσει όμως με πολλές αλλαγές, που κρίθηκαν αναγκαίες για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε...

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις

Το φινάλε της χρονιάς 2019-2020

Και τώρα το φινάλε μιας δύσκολης χρονιάς… Οι περιορισμοί αίρονται σιγά -σιγά αλλά καλύτερα να προσέξουμε ακόμη λίγο. Έτσι σε δύο δόσεις τα μέλη μας καλούνται να παρουσιαστούν στη λέσχη...

Περισσότερα...

Επιστροφή στη δράση!

Μετά από δύο μήνες υποχρεωτικής αποχής και ευρισκόμενοι ακόμη υπό περιορισμό, το Σώμα Ακριτών θα προσπαθήσει να επιστρέψει στη δράση! Η δράση μας θα είναι βέβαια στα πλαίσια των διαταγμάτων...

Περισσότερα...