Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Οικοσελίδα Τα Νέα μας Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις
Orienteering – Δρόμος Αγωνιστικού Προσανατολισμού
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 10:22    PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 10:22

Το Σώμα Ακριτών διοργανώνει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου τον 1ο του αγώνα Orienteering και σας καλεί να συμμετάσχετε!

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο πάρκο Ακαδημίας και όλοι οι συμμετέχοντες, φίλαθλοι… και περίεργοι θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης (χώρος στάθμευσης στη Λεωφόρο Λάρνακος) στις 4.00μμ.

Ο αγώνας θα είναι ομαδικός για ομάδες των 3-4 ατόμων. Μπορείτε αν το επιθυμείτε να σχηματίσετε από πριν τις ομάδες σας ή να έρθετε να συνεργαστείτε με άλλους εκεί. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Ακρίτες, παλιοί Ακρίτες, φίλοι μας, οργανωμένοι γονείς. Φροντίστε όμως να έχετε στην ομάδα σας κάποιον που να γνωρίζει κάτι από πυξίδα… Ελάτε με τα αθλητικά σας!

 

Το Orienteering

Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1920, μέσα στα δάση της Σκανδιναβίας. Αυτή τη στιγμή το Orienteering είναι διαδεδομένο σε περισσότερες από 35 χώρες και η Διεθνής Ομοσπονδία εδρεύει στην Αγγλία.

H αγγλική λέξη Orientation μεταφράζεται ως Προσανατολισμός. Κατά συνέπεια, Orienteering είναι το άθλημα του Προσανατολισμού, όπου οι αγωνιζόμενοι χρησιμοποιούν ένα χάρτη της περιοχής στην οποία κινούνται και με τη βοήθεια της πυξίδας, εντοπίζουν έναν αριθμό από προ-τοποθετημένα σημεία ελέγχου.

Μόλις ο αγωνιζόμενος φτάσει σε ένα σημείο ελέγχου, παίρνει ένα σημαδάκι ή σημαιάκι, ως απόδειξη του περάσματός του από εκεί. Ο αγωνιζόμενος που θα διατρέξει όλο τον κύκλο των σημείων ελέγχου στο συντομότερο χρονικό διάστημα, είναι ο νικητής.

Εκείνο που διακρίνει το άθλημα είναι η ποικιλία των διαφορετικών τρόπων με τους οποίους μπορεί να διεξαχθεί καθώς και η δυνατότητα που προσφέρει για συμμετοχή σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυσικής κατάστασης και επιπέδου. Οι κύριοι τρόποι με τους οποίους διεξάγεται είναι πεζοπορικώς ή τρέχοντας (Foot-O), με ορειβατικό ποδήλατο (MB-O), με χιονοδρομία (Ski-O) και τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε και για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες (Trail-O). Δεν είναι απαραίτητο να τρέχει κανείς, κάλλιστα μπορεί κάποιος να περπατήσει. Η εκκίνηση δεν δίνεται για όλους τους συμμετέχοντες μαζί αλλά χωριστά σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Πρόκειται για ατομικό άθλημα αλλά μπορούν να συμμετέχουν και ομάδες των δύο – τριών ατόμων ή ακόμη να γίνει και σκυταλοδρομία.

 

Ελάτε λοιπόν για ένα όμορφο απόγευμα στη φύση. Στη νικήτρια ομάδα θα απονεμηθούν έπαθλα.

 

 

 
Βραβεία για το Duke of Edinburgh
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 10:49    PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 10:49

To Σώμα Ακριτών ανακοινώνει την απονομή των πιο κάτω βραβείων του Duke of Edinburgh International Youth Award:

Περισσότερα...
 
Εξερεύνηση της παλιάς Λευκωσίας - Κυριακή 9 Ιουνίου
Πέμπτη, 30 Μαϊου 2013 14:18    PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 30 Μαϊου 2013 14:18

Το Σαββατοκυρίακο 8-9 Ιουνίου 2013, νέοι από τέσσερις οργανώσεις, μέλη του δικοινοτικού δικτύου YOUTH POWER θα συγκεντρωθούν στην παλιά Λευκωσία για ένα μικρό φεστιβάλ με χορό, τραγούδια, θέατρο και ξενάγηση στα μνημεία της παλιάς Λευκωσίας. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν από το πρωί του Σαββάτου και θα κορυφωθούν τα βράδυ με κυπριακούς χορούς και συναυλία από νεανικά συγκροτήματα. Οι εκδηλώσεις θα γίνονται και στις δύο πλευρές της «πράσινης» γραμμής. Στους χορούς το βράδυ του Σαββάτου θα χορέψουν και δικοί μας νέοι και προτρέπεστε να είσαστε εκεί (στη οδό Λήδρας).

Περισσότερα...
 
Πασχαλινά παιγνίδια την Δευτέρα του Πάσχα
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 12:40    PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 12:40

Τη Δευτέρα του Πάσχα το Σώμα Ακριτών θα οργανώσει με την βοήθεια των οργανωμένων γονιών μας, Πασχαλινά παραδοσιακά παιγνίδια στον αυλόγυρο της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Καϊμακλί.

Τα παιγνίδια θα αρχίσουν στις 4.00 και θα κρατήσουν μέχρι τις 7.00μμ. Ευπρόσδεκτοι όλοι οι φίλοι, οι γονείς και τα αδέλφια μας. Θα υπάρχουν κεραστικά για όλους. Ελάτε να διασκεδάσουμε αλλά και να μας ενισχύσετε να καθιερώσουμε ένα νέο θεσμό. Ελάτε χωρίς στολή αλλά με μπόλικο κέφι!

 
Πάνε κιόλας 15 χρόνια!
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 08:59    PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 08:59

Πέρασαν κιόλας 15 χρόνια… Το Σώμα Ακριτών κάθε άλλο παρά μια νέα οργάνωση είναι πλέον. Αντίθετα έχει στοιβάσει στο πλούσιο ενεργητικό της μια ατέλειωτη σειρά από δράσεις που άφησαν έντονες μνήμες και πρόσφεραν στους νέους πάμπολλες γνώσεις και εμπειρίες.

Σύμφωνα με τα στατιστικά μας πέραν των 800 παιδιών και νέων πέρασαν από το Σώμα Ακριτών αυτά τα 15 χρόνια!  

Είναι ωραίο να βλέπεις ένα σωρό παιδιά να μεγαλώνουν να ανδρώνουνται μέσα στις τάξεις των Ακριτών, να γίνονται σταδιακά αρχηγοί και να ηγούνται των νεότερων. Είναι ακόμα πιο ωραίο να βλέπεις νέους που έχουν τόσο πολύ μεράκι με την οργάνωση μας. Ποιοι είμαστε αλήθεια που τα καταφέραμε τόσο καλά; Το Σώμα Ακριτών δεν ανήκει σε κανένα. Δεν διευθύνεται από επιτροπές και ώριμους μεγάλους. Μια ματιά στο εκλελεγμένο συμβούλιο του αποδεικνύει πως τα νιάτα διευθύνουν το Σώμα Ακριτών.  

Και όλες οι προσπάθειες μας στηρίζονται σε νέους εθελοντές. Στηρίζονται σε πολλές θυσίες και κόπο ορισμένων ανθρώπων. Ανθρώπων που βάλθηκαν να αλλάξουν το κόσμο προς το καλύτερο.

Είναι όμως η μοίρα των εθελοντών να μην μπορούν ποτέ να ησυχάσουν… Υπάρχει πάντα η αγωνία για το αύριο. Υπάρχουν πάντα τα εμπόδια που δυσκολεύουν τους ανθρώπους τους ιδεολόγους. Έτσι και το Σώμα Ακριτών δεν πέρασε 15 χαρισάμενα χρόνια… Πέρασε πολλές φουρτούνες και αναποδιές. Και κάθε φορά που τα κύμματα ψηλώνουν οι εθελοντές παλεύουν να επιβιώσουν. Κάποιοι κάποτε λυγίζουν… Άλλοι πιο πεισματάρηδες και πιο μαχητικοί δεν το βάζουν κάτω.

Έτσι και τώρα… Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη. Κάποιοι από εμάς μπορεί να μην το πολυκατάλαβαν αυτό… Κάποιοι το βλέπουν αλλά διστάζουν… Είναι και αυτοί που ήδη ανασκουμπώθηκαν και τα δίνουν όλα! 15 χρόνια πλούσιας δράσης δεν μας εξασφαλίζουν την επιβίωση της οργάνωσης μας… Όσο πιο γρήγορα ξεσηκωθούμε όλοι, τόσο πιο γρήγορα θα ξαναανεβάσουμε την περήφανη οργάνωση μας ψηλά.

Κάποιοι είπαν πως «θα τα δώσουμε όλα σαν να είναι η τελευταία μας χρονιά»! Και κάποιοι άλλοι είπαν «θα το παλαίψουμε σαν να είναι η πρώτη μας χρόνιά, όπως τότε το 1998»!

Εμπρός Ακρίτες! Τώρα είναι που πρέπει να δείξουμε την αξία μας.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Tελευταίες Ειδήσεις

Ήταν δυνατός ο διαγωνισμός!

Ήταν ο 20ος διαγωνισμός ομάδων. 20 χρόνια τώρα οι Ακρίτες μας περιμένουν αυτό το ετήσιο ραντεβού, όπου τα δίνουν όλα! Κούραση και αγωνία, δράση, πρόκληση και ενδιαφέρον. Ογδόντα τόσα άτομα...

Περισσότερα...

14 Μαρτίου 1998...

Και να που οι νέοι το τόλμησαν... 14 Μαρτίου 1998, απόγευμα Σαββάτου, ώρα 2.45μμ: 57 άτομα μαζεύονται στην αυλή του Γ΄Δημοτικού Σχολείου στο Καϊμακλί και υψώνουν για πρώτη φορά την...

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα στο δάσος Αθαλάσσας

Το ερχόμενο Σάββατο θα είναι το τελευταίο της χρονιάς και το πρόγραμμα μας θα γίνει στο πάρκο Εθνών στο δάσος Αθαλάσσας (είσοδος από τον δρόμο προς Γέρι) Το πρόγραμμα μας...

Περισσότερα...

Ανακοινώνεται η κατασκήνωση μας

Το Σώμα Ακριτών ανακοινώνει την καλοκαιρινή του κατασκήνωση στo Τρόοδος. Η κατασκήνωση μας θα γίνει στον κατασκηνωτικό χώρο κοντά στην Πλατεία Τροόδους. Ο χώρος είναι καλά οργανωμένος με τουαλέτες και...

Περισσότερα...