Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Οικοσελίδα Τα Νέα μας ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΟΙ 'ΜΙΚΡΟΙ' ΜΑΣ
ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΟΙ 'ΜΙΚΡΟΙ' ΜΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 00:00

Στις 11 Ιουλίου, ένα λεωφορείο γεμάτο νεαρούς Ακρίτες ανέβαινε προς το Τρόοδος. Οι «μικροί» μας αποβιβάστηκαν στον κατασκηνωτικό χώρο Πλατανιών όπου και σε χώρο που τους οι υπόδειξαν οι δασονόμοι μας έστησαν την κατασκήνωση τους.

Το πρόγραμμα πήρε μπρος και μετά από κάποια παιγνίδια για. ξεμούδιασμα οι κατασκηνωτές μας έμαθαν να φτιάχνουν ηλιακό ρολόι. Ακολούθησε μια σειρά ενδιαφερουσών ενημερώσεων: Τι να κάνουμε αν δούμε φίδι, πώς να αντιμετωπίσουμε τα κουνούπια, τι να κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς στο δάσος.

Το δείπνο με τα εύγεστα μακαρόνια του φούρνου ήταν ότι έπρεπε, για να ακολουθήσει ένα παιγνίδι «κροταλία» που είχε μπόλικη δράση!

Την επόμενη μέρα οι Πρωτοπόροι και οι Εξερευνητές χωρισμένοι σε έξι ομάδες ξεκίνησαν νωρίς για εξερεύνηση της φύσης. Κινήθηκαν ακολουθώντας ανιχνευτικά σήματα προς το ποτάμι. Εκεί στο ποτάμι είχαν αποστολή να κάνουν τρία διαφορετικά πειράματα. Τελειώνοντας με αυτά η πορεία συνεχιζόταν μέχρι το μικρό καταρράκτη. Σε όλη τη διαδρομή μάζευαν πετρώματα, ενώ έκαναν παρατηρήσεις.

Επιστρέφοντας στην κατασκήνωση οι Ακρίτες στρώθηκαν στην. τέχνη. Χρωματίζοντας πέτρες και φτιάχνοντας πέτρινα σπιτάκια. Μετά το μεσημεριανό είχαμε αγώνες διασκεδαστικούς! Με τοξοβολία, μπόουλινγκ, γκολφ και άλλα.

Το δείπνο ήταν μάλλον γιορταστικό με μεζέδες και ετοιμάστηκε από τους Εξερευνητές. Ακολούθησε η Ακριτική βραδιά, το μεγάλο φινάλε! Χιούμορ, τραγούδι και βραβεύσεις, όσες έμειναν για φέτος. Οι «σιδερένιοι» της χρονιάς (όσοι δεν έλειψαν ποτέ), δηλαδή ο Παναγιώτης, ο Μαρίνος και ο Ορέστης πήραν τα βραβεία τους!

Την Κυριακή, λίγο μετά το πρόγευμα η κατασκήνωση λύθηκε, το υλικό μαζεύτηκε και ο χώρος τακτοποιήθηκε όπως ακριβώς τον βρήκαμε όταν φτάσαμε. Στρωθήκαμε στη συνέχεια στα ομαδικά παιγνίδια μέχρι να σημάνει η ώρα της επιστροφής στη ζεστή Λευκωσία. Η χρονιά έκλεισε όμορφα μέσα στην ομορφιά της φύσης, έτσι όπως αρέσει σε μας τους Ακρίτες.

 

Tελευταίες Ειδήσεις

Επιτέλους...

Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και χαράς ένας μεγάλος αριθμός Ακριτών επέτρεψε στη δράση! Την Παρασκευή και το Σάββατο 30 Μαίου μικρές ομάδες Ακριτών (κάτω των δέκα ατόμων όπως προνοεί το διάταγμα)...

Περισσότερα...

Διαδικτυακές συναντήσεις και... επιστροφή;

Kάτι περισσότερο από δύο μήνες τώρα, είμαστε χωρίς δράση, χωρίς συναντήσεις και αυτό προβληματίζει πολύ όλους εμάς εδώ στο Σώμα Ακριτών. Η πανδημία και τα όσα ακολούησαν ήταν κάτι πρωτοφανές...

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις

Επιστροφή στη δράση!

Μετά από δύο μήνες υποχρεωτικής αποχής και ευρισκόμενοι ακόμη υπό περιορισμό, το Σώμα Ακριτών θα προσπαθήσει να επιστρέψει στη δράση! Η δράση μας θα είναι βέβαια στα πλαίσια των διαταγμάτων...

Περισσότερα...

Σώμα Ακριτών και Κορωνοϊός...

Αγαπητά μέλη του Σώματος Ακριτών, Ενώ αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις όχι μόνο στην Κύπρο μας αλλά σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, κατανοούμε την επιθυμία όλων μας να ξαναβγούμε για δράση. Κατανοούμε πόσο...

Περισσότερα...