Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Οικοσελίδα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ωραία διήμερη στην Πάφο!
Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 11:54    PDF Εκτύπωση E-mail

Στη μακρινή Πάφο ταξιδέψαμε στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2014. Ένα λεωφορείο με πενήντα Ακρίτες (Πρωτοπόρους και Εξερευνητές) έφτασε γύρω στις 10.00 πμ έξω από το αρχαιολογικό πάρκο της Πάφου.

Εκεί οι ομάδες μία – μία έπαιρναν τις οδηγίες τους και ξεχύνονταν στο πάρκο για μια αλλιώτική εξερεύνηση στα αρχαία της Πάφου. Σύμφωνα με τις οδηγίες οι Πρωτοπόροι και οι Εξερευνητές έπρεπε να βρουν 12 συγκεκριμένες πληροφορίες. Για να το κάνουν αυτό θα έπρεπε να είναι πολύ παρατηρητικοί και να ψάξουν σε ολόκληρο το αρχαιολογικό πάρκο. Έτσι έπρεπε να επισκεφτούν το κάστρο με τις σαράντα κολώνες, το Ωδείο όπου σε συγκεκριμένο σημείο η φωνή δυνάμωνε, την αρχαία Αγορά, και τις διάφορες αρχαίες επαύλεις με τα απίθανα ψηφιδωτά. Τα ψηφιδωτά παρουσίαζαν εικόνες από την ελληνική μυθολογία.

Μόλις προλάβαμε διότι προς το τέλος του παιγνιδιού μας έπιασε η βροχή. Κάναμε λοιπόν διάλειμμα για γεύμα και συνεχίσαμε μετά από λίγο για να επισκεφτούμε το κάστρο στο λιμανάκι της Πάφου.Λίγο αργότερα μας συνάντησε ο αρχηγός των Σταυραετών, μιας αδελφής οργάνωσης νέων και παιδιών που βρίσκεται στην Πάφο. Με τη βοήθεια του περπατήσαμε μέσω της παραλιακής Πάφου μέχρι τον χώρο των Σταυραετών όπου και κατασκηνώσαμε.

Το απόγευμα είχαμε συνάντηση και κοινό πρόγραμμα με τους Σταυραετούς. Ακρίτες και Σταυραετοί είμαστε φίλοι εδώ και πολλά χρόνια.

Όταν βράδιασε εμείς ετοιμαστήκαμε για το μαγείρεμα. Ανάψαμε τις φωτιές μας και ετοιμάσαμε τις σχάρες με τα μπιφτέκια, τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια - όλα στα κάρβουνα. Αφού φάγαμε και γύρω από μια μεγάλη φωτιά ακολούθησε το βραδινό πρόγραμμα με πολλές διασκεδαστικές δοκιμασίες. Ενώ ετοιμαζόμασταν για ύπνο στα αντίσκηνα μας, η αρχηγός μας Γεωργία διάβασε για όλους τους Πρωτοπόρους (και όχι μόνο…) ένα παραδοσιακό κυπριακό παραμύθι. Τι ωραίος τρόπος για να αποκοιμηθούμε!

Το πρωινό της Κυριακής μας βρήκε να απολαμβάνουμε το κατασκηνωτικό μας πρόγευμα. Πάντοτε το ίδιο εδώ και χρόνια! Αφού δεν δεχόμαστε να αλλάξει! Τσάϊ χαμομήλι, φέτες με μαρμελάδα και τυρί.Και αφού λύσαμε την κατασκήνωση και καθαρίσαμε τα πάντα, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με διασκεδαστικά παιγνίδια. Γύρω στο μεσημέρι αναχωρήσαμε για τη Λευκωσία. Μια πολύ καλή δράση έφτασε έτσι στο τέλος της. Αποκτήσαμε νέες γνώσεις, διασκεδάσαμε και γενικά περάσαμε απίθανα!

 

 
Ανακοινώνεται Βαρκελώνη!
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 20:48    PDF Εκτύπωση E-mail

Το Σώμα Ακριτών ανακοινώνει τη μεγάλη καλοκαιρινή του εκδρομή που θα γίνει στην Ισπανία, από 1 ως 8 Αυγούστου 2015! Δύο χρόνια μετά την πολύ επιτυχημένη έξοδο μας στην Ιταλία, πάμε τώρα για νέες μεγάλες στιγμές στην Ισπανία.

Στην εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν οι Εξερευνητές, οι Νέοι Ακρίτες και οι Ακρίτες άνω των 18 ετών.

Συγκεκριμένα θα ταξιδέψουμε στην περιοχή της Καταλονίας. Η αποστολή μας θα διαμένει καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης μας σε ξενώνα νέων στην πόλη της Βαρκελώνης.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η αποστολή θα είναι πλήρες Ακριτικό πρόγραμμα. Δηλαδή ούτε ελεύθερος χρόνος… ούτε ψώνια και τέτοια… αλλά φουλ πρόγραμμα! Το Σώμα Ακριτών έχει για το σκοπό αυτό φροντίσει να διευθετήσει τόσο τη διαμονή , τη διατροφή και τα μεταφορικά της αποστολής μας, όσο και να προμηθευτεί τους απαραίτητους χάρτες και άλλες πληροφορίες.

Ο ξενώνας νέων έχει την ονομασία «Generator Barcelona» και βρίσκεται μέσα στην πόλη της Βαρκελώνης. Σε αντίθεση με ότι συνηθίζαμε στις προηγούμενες εξόδους μας, επιλέξαμε αυτή τη φορά να μείνουμε σε πόλη και να περάσουμε το χρόνο μας εκεί λόγω των πολλών αξιοθέατων που έχει αυτή η πόλη αλλά και της… μεγάλης παραλίας της. Στο ξενώνα έχουμε διευθετήσει το πρόγευμα και το δείπνο μας, ενώ το γεύμα θα είναι συνήθως πακεταρισμένο έτσι που να το έχουμε μαζί μας ενώ θα κινούμαστε.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την πανέμορφη πόλη της Βαρκελώνης. Και είναι γεγονός ότι δυσκολευτήκαμε στον τίτλο της εκδρομής μας αφού κανονικά θα έπρεπε να ανακοινώναμε «Εκδρομή στην Ισπανία». Όμως δεν είμαστε βέβαιοι αν αυτό θα άρεσε στους Καταλονούς της Βαρκελώνης… Οι οποίοι ως γνωστόν επιμένουν στην ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία. Για να είμαστε λοιπόν… μέσα προτιμήσαμε το «Εκδρομή στη Βαρκελώνη».…

Η συμμετοχή θα κοστίσει 670 ευρώ (τα πάντα πληρωμένα) και οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να φτάσουν μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

 

 


123

Tελευταίες Ειδήσεις

Το φινάλε της φετινής δύσκολης χρονιάς

Για να ολοκληρώσουμε τη φετινή κουτσουρεμένη χρονιά και σε συνέχεια των όσων ακούσαμε απο τα μέλη μας, να τι σκεφτήκαμε: Παρασκευή 26 Ιουνίου 6.00 - 7.30μμ : Οριεντίαρινγκ για Εξερευνητές...

Περισσότερα...

Επιτέλους...

Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και χαράς ένας μεγάλος αριθμός Ακριτών επέτρεψε στη δράση! Την Παρασκευή και το Σάββατο 30 Μαίου μικρές ομάδες Ακριτών (κάτω των δέκα ατόμων όπως προνοεί το διάταγμα)...

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις

Επιστροφή στη δράση!

Μετά από δύο μήνες υποχρεωτικής αποχής και ευρισκόμενοι ακόμη υπό περιορισμό, το Σώμα Ακριτών θα προσπαθήσει να επιστρέψει στη δράση! Η δράση μας θα είναι βέβαια στα πλαίσια των διαταγμάτων...

Περισσότερα...

Σώμα Ακριτών και Κορωνοϊός...

Αγαπητά μέλη του Σώματος Ακριτών, Ενώ αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις όχι μόνο στην Κύπρο μας αλλά σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, κατανοούμε την επιθυμία όλων μας να ξαναβγούμε για δράση. Κατανοούμε πόσο...

Περισσότερα...