Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Οικοσελίδα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Στο ποτάμι της Μαρούλενας και στο Φικάρδου
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 21:45    PDF Εκτύπωση E-mail

Ούτε κι αυτή τη φορά μας απογοήτευσε η φύση… Τα πετρώματα που είδαμε στο Καλό Χωριό ήταν εντυπωσιακά, ενώ το γραφικό Φικάρδου ξεκούρασε το πνεύμα μας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Κυριακή 9 Νοεμβρίου και μια ομάδα μεγάλων Ακριτών των 30 κι άνω, ξεκίνησε για την εκδρομή της. Κοντά στο χωριό Καλό Χωριό της Κλήρου βρήκαμε ένα εκδρομικό χώρο που μας ενδιέφερε και μετά ψάξαμε για το «ποτάμι της Μαρούλενας». Με την βοήθεια του κοινοτάρχη του Καλού Χωριού βρήκαμε το ποτάμι, καθώς και το ενετικό γεφύρι.

Εκεί στο ποτάμι βρεθήκαμε μπροστά σε απίθανα πετρώματα. Πετρώματα από τα πιο παλιά προερχόμενα από τα έγκατα της Γης, τότε που η Κύπρος ήταν ακόμη στο βυθό της θάλασσας. Οι λάβες ήταν εντυπωσιακές!

Αφού θαυμάσαμε τη φύση και ακούσαμε διάφορα ενδιαφέροντα για την δημιουργία της Κύπρου, συνεχίσαμε την εκδρομή μας προς το χωριό Φικάρδου. Ένα μάλλον μικροσκοπικό αλλά πανέμορφο χωριό. Κτισμένο με πέτρα και πλιθάρι το χωριό με τα δρομάκια του μας έδωσαν την ευκαιρία για πολλές φωτογραφίες.

Ο καλός περίπατος μας άνοιξε την όρεξη κι έτσι η ομάδα των 24 ατόμων κατέληξε στη μοναδική ταβέρνα του χωριού. Εκεί ολοκληρώσαμε την εκδρομή μας με χωριάτικο μεζέ και μπόλικη κουβέντα.

 

 

 
Ωραία διήμερη στην Πάφο!
Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 11:54    PDF Εκτύπωση E-mail

Στη μακρινή Πάφο ταξιδέψαμε στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2014. Ένα λεωφορείο με πενήντα Ακρίτες (Πρωτοπόρους και Εξερευνητές) έφτασε γύρω στις 10.00 πμ έξω από το αρχαιολογικό πάρκο της Πάφου.

Εκεί οι ομάδες μία – μία έπαιρναν τις οδηγίες τους και ξεχύνονταν στο πάρκο για μια αλλιώτική εξερεύνηση στα αρχαία της Πάφου. Σύμφωνα με τις οδηγίες οι Πρωτοπόροι και οι Εξερευνητές έπρεπε να βρουν 12 συγκεκριμένες πληροφορίες. Για να το κάνουν αυτό θα έπρεπε να είναι πολύ παρατηρητικοί και να ψάξουν σε ολόκληρο το αρχαιολογικό πάρκο. Έτσι έπρεπε να επισκεφτούν το κάστρο με τις σαράντα κολώνες, το Ωδείο όπου σε συγκεκριμένο σημείο η φωνή δυνάμωνε, την αρχαία Αγορά, και τις διάφορες αρχαίες επαύλεις με τα απίθανα ψηφιδωτά. Τα ψηφιδωτά παρουσίαζαν εικόνες από την ελληνική μυθολογία.

Μόλις προλάβαμε διότι προς το τέλος του παιγνιδιού μας έπιασε η βροχή. Κάναμε λοιπόν διάλειμμα για γεύμα και συνεχίσαμε μετά από λίγο για να επισκεφτούμε το κάστρο στο λιμανάκι της Πάφου.Λίγο αργότερα μας συνάντησε ο αρχηγός των Σταυραετών, μιας αδελφής οργάνωσης νέων και παιδιών που βρίσκεται στην Πάφο. Με τη βοήθεια του περπατήσαμε μέσω της παραλιακής Πάφου μέχρι τον χώρο των Σταυραετών όπου και κατασκηνώσαμε.

Το απόγευμα είχαμε συνάντηση και κοινό πρόγραμμα με τους Σταυραετούς. Ακρίτες και Σταυραετοί είμαστε φίλοι εδώ και πολλά χρόνια.

Όταν βράδιασε εμείς ετοιμαστήκαμε για το μαγείρεμα. Ανάψαμε τις φωτιές μας και ετοιμάσαμε τις σχάρες με τα μπιφτέκια, τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια - όλα στα κάρβουνα. Αφού φάγαμε και γύρω από μια μεγάλη φωτιά ακολούθησε το βραδινό πρόγραμμα με πολλές διασκεδαστικές δοκιμασίες. Ενώ ετοιμαζόμασταν για ύπνο στα αντίσκηνα μας, η αρχηγός μας Γεωργία διάβασε για όλους τους Πρωτοπόρους (και όχι μόνο…) ένα παραδοσιακό κυπριακό παραμύθι. Τι ωραίος τρόπος για να αποκοιμηθούμε!

Το πρωινό της Κυριακής μας βρήκε να απολαμβάνουμε το κατασκηνωτικό μας πρόγευμα. Πάντοτε το ίδιο εδώ και χρόνια! Αφού δεν δεχόμαστε να αλλάξει! Τσάϊ χαμομήλι, φέτες με μαρμελάδα και τυρί.Και αφού λύσαμε την κατασκήνωση και καθαρίσαμε τα πάντα, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με διασκεδαστικά παιγνίδια. Γύρω στο μεσημέρι αναχωρήσαμε για τη Λευκωσία. Μια πολύ καλή δράση έφτασε έτσι στο τέλος της. Αποκτήσαμε νέες γνώσεις, διασκεδάσαμε και γενικά περάσαμε απίθανα!

 

 


123

Tελευταίες Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η χρονιά με κατασκήνωση στο Τρόοδος

Η κατασκήνωση στο Τρόοδος ήταν και πάλι με σκέτη απόλαυση! Η ομορφιά της φύσης και η δροσιά απο τη μια και η απίθανη Ακριτική παρέα απο την άλλη, ήταν τα...

Περισσότερα...

Τα βραβεία στους καλύτερους και τους άριστους!

Στην τελευταία βραδιά της κατασκήνωσης το κλίμα ήταν συγκίνησιακό... Ήταν η τελευταία βραδιά όχι μόνο της κατασκήνωσης αλλά και της χρονιάς όλης. Στη διάρκεια της βραδιάς είχαμε και τις διάφορες...

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις

Ανακοινώνεται η καλοκαιρινή κατασκήνωση

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ 4 - 7 Ιουλίου 2019 Έφτασε η ώρα για το φινάλε της χρονιάς! Με κέφι και διασκέδαση, βραβεύσεις και άλλα πολλά, θα ολοκληρώσουμε τη χρονιά με κατασκήνωση....

Περισσότερα...

Η δράση μας τον Μάρτιο

To Σώμα Ακριτών ενημερώνει για τη δράση μας τον Μάρτιο:   9 Μαρτίου - Οι ετήσιοι αγώνες στίβου με τα 4 αγωνίσματα όπως πάντοτε (δρόμος ταχύτητας, δρόμος αντοχής, ρίξιμο μπάλας...

Περισσότερα...